vineri, 18 iunie 2010



Desi partas la nenorocirile care se abat asupra poporului roman, are dreptate in ceea ce spune si subliniaza ineficienta, inutilitatea si ticalosia masurilor anti- criza, menite sa  infometeze si sa extermine poporul roman!

Consilierul BNR susţine că tăierea cheltuielilor nu rezolvă nimic, dacă nu aveam creştere economică şi îl critică pe Vlădescu pentru anunţul cu cei 70.000 de disponivbilizaţi, care creează tensiuni inutile în societate.
Adrian Vasilescu spune că fără creştere economică nu se rezolvă nimic
Degeaba tot reducem cheltuielile publice, dacă nu cresc veniturile bugetului", spune la RFI consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.
Nici majorarea taxelor nu ar fi însă potrivită, Guvernul fiind nevoit în schimb să ia măsuri care să ducă la o creştere economică sănătoasă, apreciază Adrian Vasilescu.
Reacţia sa vine după ce un oficial ING a declarat că sunt necesare două sute de mii de disponibilizări, pentru a reduce deficitul bugetar sub 3% în 2012, iar ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu a spus că ar trebui concediaţi o sută de mii de bugetari, ca să se renunţe la tăieri.
Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României spune că cifrele "aruncate pe piaţă", privind disponibilizarea de bugetari nu fac decât să aducă o stare şi mai mare de tensiune în societate.
"Fiecare are cifrele lui şi fiecare se grăbeşte să arunce cifre, pe urmă vine altcineva şi le contrazice. Ministrul Vlădescu a fost oarecum contrazis chiar de prim-ministru. Eu cred că nu e prea bine să aruncăm cu cifre acum", crede Adrian Vasilescu.
"Degeaba tot reducem cheltuielile. Ponderea cheltuielilor de capital şi cheltuielilor materiale nu are cum să crească, dacă nu se adună bani la venituri, iar la venituri nu ne putem aventura să aducem bani din creşteri de taxe, pentru că asta înseamnă să ne împingă şi mai mult în fundătură. Cât o să mai tai ? Nu poţi merge numai pe tăieri de aici încolo. La urma urmei, nu trebuie să ajungem ca poliţiştii să alerge cu bicicletele după hoţi care fug cu Mercedes-urile", conchide consilierul guvernatorului BNR.
Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu a declarat joi, că minimum o sută de mii de bugetari ar trebui să fie concediaţi, astfel încât ceilalţi angajaţi din sistemul public să revină la salarii decente.
Scrisoarea de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional prevede o limită maximă a numărului de angajaţi din sistemul public pentru sfârşitul acestui an, de 1,29 milioane, faţă de 1,36 milioane câţi sunt acum. Rezultă aşadar o diferenţă de 70 de mii de oameni, care trebuie daţi afară.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu